NIWO, Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie

Nog nooit eerder hadden ondernemers het beroepsgoederenvervoer massaal nodig als in het afgelopen en huidige jaar. Door Covid-19 moesten veel bedrijven de deuren sluiten en naar andere mogelijkheden zoeken om omzet te blijven draaien. Geen wonder dat de bezorgdiensten het erg druk kregen.

NIWO

Voor goederenvervoer voor over de weg hebben transportondernemingen een vergunning nodig. Door deze vergunningen af te geven kan de organisatie NIWO ervoor zorgdragen dat de binnenlandse en grensoverschrijdende beroepsgoederenvervoer goed functioneert.
De NIWO verstrekt de vergunning pas als er aan bepaalde voorwaarden is voldaan zoals het behalen van een vakdiploma en een inschrijving in de Kamer van Koophandel.

Eurovergunning

Om een transportbedrijf of een koeriersbedrijf te starten moet er een Eurovergunning worden aangevraagd. Van belang is dat er tegen betaling goederen worden vervoerd in opdracht van derden. Belangrijk om te weten is dat niet alleen vrachtauto’s maar ook bestelauto’s in de meeste gevallen een Eurovergunning nodig hebben voor het goederenvervoer over de weg.

Om een eurovergunning aan te kunnen vragen moet er voldaan zijn aan de volgende eisen:

          Vakdiploma’s

          Verklaring omtrent gedrag (VOG NP en /of VOG RP)

          Balans of een vermogensopstelling met een verklaring van een accountant (NBA), een lid van NOAB of van het Register Belastingadviseurs (RB)

          Afhankelijk van het ingevulde formulier zijn bewijsstukken nodig

Hoe aan te vragen?

De Eurovergunning kan worden aangevraagd via NIWO. Tijdelijk kan de aanvraag nog via een papieren aanvraagformulier worden gedaan maar sneller en efficiënter is het om het digitaal via het NIWO-ondernemersloket te doen.

Wat kan Taxtics voor u betekenen?

Taxtics kan de volledige aanvraag voor de NIWO voor u verzorgen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of als u hulp nodig hebt bij uw aanvraag.
 

nl_NL